Workout motivation

Rakastan lukea muiden blogeista fitness aiheisia postauksia ja löytää uusia ideoita niin kuntoiluun kuin ravintoonkin liittyen. Varsinkin jos oma motivaatio on päässyt laskemaan. Tästä syystä ajattelin nyt kirjoittaakin siitä miten pidän treeni motivaationi korkealla blogien selaamisen ohella. Mulle hyvä treeni muodostuu puoliksi juurikin tästä psyykkisestä puolesta ja motivaatiosta vetää se pidempi lenkki tai ekstra kyykyt. Itse olen reilut kolme vuotta semi ahkerasti lenkkeillyt ja melkein yhtä kauan tehnyt lihaskuntoliikkeitä kotona. Peruskunto on siis ihan hyvällä mallilla, mutta välillä tulee pidettyä liian pitkiä taukoja ja on taas löydettävä se kipinä jaksaakseen lenkille.
Tää on varmaan yksi tärkeimmistä; aseta itellesi tavoitteita. Ihan super hulluja tavoitteita ei heti alkuun kuitenkaan kannata asettaa sillä se ettei niitä saavutakaan saattaa vaan saada jättämään koko touhun. Itselläni on aina joku isompi tavoite ja sitten pienempiä 'välietappi' tavoitteita. Kuten "Tällä viikolla liikun näin ja syön näin", "Kuukauden päästä haluan että..." ja "Tänä kesänä...". Tärkeintä että on itse tyytyväinen ja tuntuu hyvältä eikä paikat hajoo ja on jokaisen pienemmän tavoitteen saavutettuaan lähempänä maalia. 

Tästä päästäänkin siihen ehkä kaikkein motivoivampaan, eli itsensä palkitsemiseen. Harrastan tätä oikeastaan kaikilla elämän osa alueilla. Itseäni palkitsen esimerkiksi uusilla meikeillä ja kosmetiikalla tai vaikkapa uudella lävistyksellä. Jos se on jotain mistä on haaveillut pitkään, vannon että se saa potkittua kenet tahansa lenkkipolulle tai salille.

Tee eri juttuja eri päivinä. Itse olen jakanut viikon niin että myös se lepopäivä(/päivät) mahtuu ja voin lihasryhmien ja lenkkien yms. suhteen myös joustaa, jos tulee vastaan päivä jolloin ei vaan yhtään huvita. Don't be too hard on yourself! Välillä pidän vaan lihaskunto päivän jolloin alkulämmittelyksi hypin hyppynarulla, toisina päivinä taas lähden juoksulenkille minkä jälkeen saatan treenata käsilihaksia vielä ennen lenkkisaunaa/-suihkua. Joskus taas käyn vain lenkillä. Lenkkeily onkin minulle se mieluisin tapa liikkua ja olenkin yrittänyt ehtiä noin 2-4 kertaa viikossa lenkille.

Vaikka löydänkin blogeista paljon inspiraatiota, niin kyllä vaan se mun inspiraation holy grail on Insta ja Pinterest. Instaa tulee muutenkin selailtua pari kertaa päivässä niin on vaan plussaa, jos dashiltä löytyy yhtään mitään tähän liittyvää. Itse tykkään aamulla selata somen läpi ja aina joskus saan sieltä lisävirtaa päivään. Pinterest on taas siitä hyvä, että sieltä löytyy niin helposti uusia ideoita ja inspiroivia kuvia.

Tälläistä tällä kertaa, toivottavasti tykkäsitte! Tämä postaus on löytynyt luonnoksista siitä asti kun palasin taas bloggauksen pariin, että ihana saada tämä jo valmiiksi. Tänään on taas luvattu ihanan aurinkoista keliä kyselinkin mun siskolta tulisiko se mun kanssa viettämään päivää kuvailujen, lenkkeilyn ja kokkailun parissa. Ihanan aurinkoista sunnuntaita kaikille!

2 kommenttia:

  1. Muistan kun itse nelisen vuotta sitten päätin, että nyt ryhdyn lenkkeilemään ja tekemään lihaskuntoa kotona, jotta oma olo paranisi. Täytyy siis kompata, että lenkkeily on ihan mahtavaa hommaa! Siinä saa ajatukset jonnekin ihan muualle ja saa nauttia siitä ihanasta fiiliksestä jälkeenpäin. Nyt on viimeaikoina omalta osalta kuntoilu jäänyt, mutta sen verran urheilen joka päivä, että pyöräilen töihin ja takaisin. Sekin on ihan hyvä alku. Kunhan vain pääsen vähän enemmän tähän työrytmiin mukaan niin pystyn sitten itsekin vähän priorisoimaan näitä urheilujuttuja!

    Tän postauksen luettuani tuli kyllä sellainen fiilis, että täytyisi ihan oikeasti ottaa itseään niskasta kiinni...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lenkkeily on kyllä sellasta terapiaa että huh! Mua vähän pelottaa miten mun kuntoilun käy kun aloitan työt ensikuussa. Mutta onnneksi on suunnitelmissa kulkea matkat työpaikalle ja kotiin kävellen tai pyöräillen (jos saan pyörän jostain). Joka mun mielestä on jo hyvä. Ja parempi kuin ei mitään tai vetää itsensä ihan piippuun!

      Poista